NRG-AGENT KFT.

 

Társaságunk, az NRG-AGENT Energetikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 2002-ben alakult kecskeméti székhellyel, tulajdonosai magyar magánszemélyek. Induláskor cégünk kombinált hő- és villamosenergia-termelő egységek (Combined Heat and Power – CHP egység) telepítésével, üzemeltetésével, szervizelésével és karbantartásával foglalkozott. A piacon kialakult versenyhelyzet megkövetelte, hogy folyamatos fejlesztésekkel és megújítással bővítsük a gyártást, tervezést és kivitelezést. Ennek megfelelően az NRG-AGENT Kft. a 3D tervezés és az új technológiák, innovációk bevezetése mellett, megnövelte humánerőforrását és ennek hatására diverzifikálta magát, létrejött az NRG GROUP, mely több leányvállalatot foglal magába.

Az NRG GROUP megalakulásával két leányvállalat jött létre: a ZÖLD NRG-AGENT Kft. mely cég fő tevékenységi területe, a hulladéklerakókból kinyert depóniagáz hasznosításán alapuló energetikai beruházások megvalósítása, valamit a NEW LIFE ENERGY Kft. mely tevékenysége a telepített kombinált hő- és villamosenergia-termelő egységek szervizelése, karbantartása.

A dinamikus fejlődésnek köszönhetően ma már közel 80 CHP egységet (mintegy 50 MWe villamos teljesítmény) üzemeltetünk, illetve tartunk karban. 2007. év végére a szervizelési és karbantartási tapasztalatainkra alapozva megkezdtük a saját CHP egységek (5 kWe-750 kWe) gyártását, a vevői igényekhez alakítva, a legmodernebb technológiákat alkalmazva, felvállalva a szükséges engedélyek beszerzését is. A gyártás beindításával párhuzamosan kifejlesztettünk egy speciális szoftvert, amely lehetővé teszi, hogy tesztpad nélkül, szoftveresen teszteljük a motorokat. Változtatni tudjuk a motor paramétereit és a benne elégetendő gáz összetételét is. Termékskálánkban beltéri és kültéri egységek egyaránt megtalálhatók. A karbantartást és szervizelést hosszú távú partneri szerződések keretén belül végezzük.

A folyamatos technikai megújulás érdekében rendszeres képzéseken és speciális szakmai tréningeken vesznek részt munkatársaink.

Országosan telepített motorjaink karbantartását és szervizelését 21 fő látja el. Szervíztechnikusaink 24 órás ügyeleti rendszer keretein belül országos lefedettséggel látják el feladataikat. Kollegáink részére rendelkezésre áll több különböző szervízautó, speciális szerszámok, továbbá állandó raktárkészletünk biztosítja a magas szintű rendelkezésre állást. Továbbá az üzemeltetést, szervizelést korszerű informatikai háttér és különböző speciális mérőeszközök segítik.

  • Az NRG-AGENT Kft. CHP egységek tervezésére és karbantartására specializálódott. Az évek során egyedileg úgy fejlesztettük ki technológiánkat, hogy az általunk telepített motor képes legyen üzemelni biogázzal, depóniagázzal. Mindemellett technológiai megoldásaink közé tartozik a duó gázzal való üzemeltetés, ami azt foglalja magába, hogy a telepített CHP egység, amint elégeti a rendelkezésre álló biogázt, átkapcsol földgáz alapú üzemre.
  • Az NRG CHP egységek tervezése és gyártása során a legmodernebb technológiákat alkalmazzuk. Tervezése 3D technológiával történik.
  • Az NRG CHP egységek komplex vezérlőrendszerrel rendelkeznek. Az egységek vezérlőrendszerének távfelügyelete interneten keresztül történik, valamint illeszthető az épületfelügyeleti rendszerekhez MODBUS kommunikációs csatornán.
  • Az NRG CHP egységek vezérlőrendszerének szoftveres fejlesztései automatikusan frissítésre kerülnek és a gázmotorokat számítógépes szimulációval optimalizáljuk.
  • Az NRG CHP egységek egyszerűen csatlakoztathatják a meglévő rendszerekhez, melyek folyamatos üzemeltetését az országos lefedettségű szervizháttér biztosítja.

Látható, hogy termékeink egyedisége, szolgáltatásaink komplexitása is elnyerte partnereink túlnyomó többségének tetszését. A versenytársakkal való összehasonlításban két tényező emelhető ki, a rugalmas fizetési ütemezés, illetve a rövid határidőn belüli kivitelezés.

Ügyfélközpontú üzleti stratégiánk sikerét az Enterprise Investors Pegazus 2009 díj feltörekvő kategóriájában elnyert harmadik helyezésünk is jelzi. Ezzel a díjjal azokat a magyar vállalkozásokat jutalmazzák, amelyek a mai gazdasági környezetben is átlag feletti teljesítményt tudnak nyújtani.

A tartósan magas minőség megőrzése érdekében az MSZ EN ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszert működtetjük.