Társaságunk, az NRG-AGENT Energetikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 2002-ben alakult kecskeméti székhellyel, tulajdonosai magyar magánszemélyek. Induláskor cégünk kombinált hő- és villamosenergia-termelő egységek (Combined Heat and Power – CHP egység) telepítésével, üzemeltetésével, szervizelésével és karbantartásával foglalkozott. A piacon kialakult versenyhelyzet megkövetelte, hogy folyamatos fejlesztésekkel és megújítással bővítsük a gyártást, tervezést és kivitelezést. Ennek megfelelően az NRG-AGENT Kft. a 3D tervezés és az új technológiák, innovációk bevezetése mellett, megnövelte humánerőforrását és ennek hatására diverzifikálta magát, létrejött az NRG GROUP, mely több leányvállalatot foglal magába.

Az NRG GROUP megalakulásával két leányvállalat jött létre: a ZÖLD NRG-AGENT Kft. mely cég fő tevékenységi területe, a hulladéklerakókból kinyert depóniagáz hasznosításán alapuló energetikai beruházások megvalósítása, valamit a NEW LIFE ENERGY Kft. mely tevékenysége a telepített kombinált hő- és villamosenergia-termelő egységek szervizelése, karbantartása.

A dinamikus fejlődésnek köszönhetően ma már közel 80 CHP egységet (mintegy 50 MWe villamos teljesítmény) üzemeltetünk, illetve tartunk karban. 2007. év végére a szervizelési és karbantartási tapasztalatainkra alapozva megkezdtük a saját CHP egységek (5 kWe-750 kWe) gyártását, a vevői igényekhez alakítva, a legmodernebb technológiákat alkalmazva, felvállalva a szükséges engedélyek beszerzését is. A gyártás beindításával párhuzamosan kifejlesztettünk egy speciális szoftvert, amely lehetővé teszi, hogy tesztpad nélkül, szoftveresen teszteljük a motorokat. Változtatni tudjuk a motor paramétereit és a benne elégetendő gáz összetételét is. Termékskálánkban beltéri és kültéri egységek egyaránt megtalálhatók. A karbantartást és szervizelést hosszú távú partneri szerződések keretén belül végezzük.

A folyamatos technikai megújulás érdekében rendszeres képzéseken és speciális szakmai tréningeken vesznek részt munkatársaink.

Országosan telepített motorjaink karbantartását és szervizelését 21 fő látja el. Szervíztechnikusaink 24 órás ügyeleti rendszer keretein belül országos lefedettséggel látják el feladataikat. Kollegáink részére rendelkezésre áll több különböző szervízautó, speciális szerszámok, továbbá állandó raktárkészletünk biztosítja a magas szintű rendelkezésre állást. Továbbá az üzemeltetést, szervizelést korszerű informatikai háttér és különböző speciális mérőeszközök segítik.

Gönczi Imre

Alapító/Ügyvezető